Site plan
Circulation
Ground floor plan
Upper floor plan
Cross section
Public Works Depot, more information
 
ProjectPublic Works Depot
Year2016
LocationBülach
ProgramMaintenance facility
Type of ProcurementOpen Competition
StatusCompetition
ClientCanton of Zurich
Size5'450 m2
Cost-
Team

Jeannette Kuo, Ünal Karamuk, Christos Chontos, Alexandre Lebet, Carla Häni, Andreas Papadantonakis, Zofia Roguska

Consultants

Structural Engineer: Kartec Engineering

A large industrial garage housing the maintenance vehicles and equipment of the department of public works, requires an economy of means for the tight budget of such infrastructures. The building is therefore simply organized on the efficient circulation and parking of the large machines, the spacing of columns determined by the turning radii of the vehicles.

The project is characterized by two key spatial experiences:  the linearity of the large hall in which the main direction of travel is along the grain of the clerestories, and the layered views of the mezzanine, whose narrowness presents a counter experience against the grain of the clerestories.

You are trying to access this
website with an unsupported browser.
Please update your browser.